Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislava

Autodopravcovia v Bratislave opäť štrajkujú: Rátajte s obmedzeniami

Na snímke štrajk autodopravcov v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Rožňavská ulica bola pre štrajk v stredu dopoludnia na niekoľko minút aj úplne uzatvorená. Neskôr tadiaľ mohli prejsť len MHD a záchranné zložky.

Bratislava 8. januára (TASR) - Pre štrajk autodopravcov je v Bratislave na Rožňavskej ulici momentálne blokovaný jeden jazdný pruh v oboch smeroch. Upozorňuje na to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

"Odporúčame vodičom individuálnej dopravy, aby sa úseku Rožňavskej a Trnavskej ulice, podľa možnosti, v stredajších poobedňajších hodinách vyhli. V opačnom prípade je potrebné sa pripraviť v tomto úseku a jeho okolí na zdržanie," upozorňuje polícia.

Rožňavská ulica bola pre štrajk v stredu dopoludnia na niekoľko minút aj úplne uzatvorená. Neskôr tadiaľ mohli prejsť len MHD a záchranné zložky. Od utorka (7. 1.) sa koná štrajk autodopravcov, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska - UNAS. Únia konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie, a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Od predstaviteľov štátu očakáva konštruktívne riešenia, a to 50 % zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Požaduje rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.