Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Inter po dráme zdolal Pécs o jediný bod

Na snímke vpravo David Abrahám (Inter) a vľavo András Rujak (Pécs) v zápase A-skupiny Európskeho pohára FIBA Inter Bratislava - Pécs VSK-Veolia v Bratislave 23. októbra 2019. Foto: TASR

Úvodné desiatky sekúnd boli oťukávacie, Inter sa však postupne dostal do svojho rytmu a začal budovať vedenie.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Basketbalisti Interu Bratislava vstúpili víťazne do skupinovej fázy Európskeho pohára FIBA 2019/2020, v úvodnom vystúpení A-skupiny zdolali maďarský Pécs VSK-Veolia 88:87. Ďalšie stretnutie zverencov trénera Aramisa Nagliča je na programe v stredu 30. októbra o 20:00, keď sa predstavia na palubovke holandského ZZ Leiden.

Úvodné desiatky sekúnd boli oťukávacie, Inter sa však postupne dostal do svojho rytmu a začal budovať vedenie. Streleckým lídrom bol v tejto fáze Funderburk, neskôr sa k nemu pridal aj Abrhám. "Žlto-čierni" predvádzali dobrú defenzívu, spolu s vysokou produktivitou v útoku im to vynieslo stav 25:15 po prvej desaťminútovke. Do druhej časti vstúpil lepšie Pécs, siedmimi bodmi v rade sa dostal na dostrel. Domácej obrane robilo veľké problémy hlavne americké duo Aiken a Gibbs, ale zverenci trénera Aramisa Nagliča sa opäť vrátili ku svojej hre, ktorá im prinášala úspech. Tesne pred koncom prvého polčasu viedol bratislavský celok 42:32, ale posledné slovo mali hostia. Rujak upravoval trojkou s klaksónom na 45:39 z pohľadu Interu.

Aramis Naglič, tréner Interu: "Bol to taký zápas, ako sme očakávali. Chceli sme byť vyrovnaným súperom a mať šancu na víťazstvo, podarilo sa. Myslím si, že sme mohli trochu lepšie riešiť niektoré situácie, mali sme veľa lay-upov, ktoré sme nedali. V tretej štvrtine sme začali improvizovať v útoku, skúsený súper to vycítil a trestal to. Dali sme sa na konci do poriadku a vyšlo to našťastie pre nás."

David Abrhám, krídelník Interu: "Super pocit, máme prvé víťazstvo v európskej súťaži. Je pre nás veľmi dôležité a pozitívne začať európsku súťaž domácim triumfom po takejto dramatickej koncovke. Dúfam, že víťazstiev bude čoraz viac pribúdať."

Michal Baťka, pivot Interu: "Veľmi dobrá prvá štvrtina, kde sme približne vedeli, čo oni hrajú. Boli sme na to dobre pripravení. Dá sa povedať, že sme to potom tri štvrtiny udržiavali. Škoda tej poslednej, kde sa oni priblížili a dostali sa do vedenia. Som rád, že sme to na konci otočili bojovnou hrou. Hrali sme o každú loptu, nič sme nenechali na náhodu a mali sme tri-štyri možnosti za sebou, čo museli oni brániť. Tým pádom im zostalo menej energie na poslednú strelu, som rád, že ju minuli."


Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Inter Bratislava - Pécs-VSK Veolia 88:87 (45:39)

Zostava a body Inter: Funderburk 24, Baťka 14, Skinner 13, Abrhám 11, Bulatovič 0 (Körner 10, Ihring 9, Bubalo 4, Alcegaire 3)

Najviac bodov za Pécs: Aiken 20, Budimir a Diggs po 16

TH: 25/19 - 11/7
Fauly: 17 - 25
Trojky: 7 - 12, štvrtiny: 25:15, 20:24, 21:25, 22:23
Rozhodovali: Sahin (Tur.), Sljivic (Rak.), Christu (Cyp.),
700 divákov.

Ďalší výsledok A-skupiny:

Benfica Lisabon - ZZ Leiden 103:99 pp (88:88, 40:51)