Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalisti SR zdolali v príprave Írsko hladko 105:66

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

S rovnakým súperom sa zverenci trénera Žana Tabaka stretnú ešte v sobotu 13. júla o 18.00 h.

Bratislava 12. júla (TASR) – Slovenská mužská basketbalová reprezentácia odštartovala sériu prípravných zápasov pred predkvalifikáciou ME 2021 víťazne. V bratislavskej Eurovia aréne zdolala Írsko suverénne 105:66.

S rovnakým súperom sa zverenci trénera Žana Tabaka stretnú ešte v sobotu 13. júla o 18.00 h.

Slovensko – Írsko 105:66 (51:36)

zostava a body SR:
Brodziansky 26, Jones 21, Juríček 10, Musil 6, Krajčovič 5 (Körner 13, Fusek 12, Abrhám 6, Hlivák 4, Antoni 2) - Najviac bodov Írska: Murphy 18, O'Sullivan 17, Leonard 10
TH: 19/11 – 14/11, fauly: 20 - 20, trojky: 12 - 9, rozhodovali: Margala, Lamoš, Turčin (všetci SR), 200 divákov


Do úvodného prípravného zápasu nemohlo zasiahnuť trio Michal Baťka, Mário Ihring a Tomáš Mrviš. Stretnutie začalo vo vysokom tempe, Krajčovič sa postaral o úvodných päť bodov slovenského tímu. Herná a taktická kvalita bola síce na strane zverencov trénera Žana Tabaka, ale Íri sa držali na dostrel, keď premieňali voľné pozície. Po prvej štvrtine svietil na tabuli stav 24:18. Slováci mali výborný vstup aj do druhej časti, bodový rozdiel sa postupne zväčšoval. Prvý polčas napokon vyhrali 51:36.

Po polčasovej prestávke už Slovensko jasne dominovalo, čo sa odzrkadľovalo aj na skóre. Írsko sa ťažko presadzovalo cez dobrú obranu súpera, vedenie domácich sa postupne dostalo cez 30-bodovú hranicu. Pred poslednou štvrtinou viedli Slováci 79:48. V záverečnej časti sa už nič dramatické neudialo, Slováci dokráčali bez problémov k triumfu.

Hlasy po zápase:

Žan Tabak, tréner Slovenska: "Som spokojný so snahou, hráči sa snažili zo všetkých síl robiť to, čo mali. V úvode zápasu boli oveľa úspešnejší ako v jeho závere. Stále sme ďaleko od toho, kde by sme mali byť a potrebujeme byť. Dúfam, že máme dostatok času, aby sme sa dali do poriadku a boli tam, kde máme byť."

Richard Körner, krídelník Slovenska: "Po ťažkom týždni si myslím, že sme úspešne zakončili to, čo sme chceli. Zápas určite ukázal veľa chýb, ktoré sme robili, ale naším nasadením a kvalitou sme dokázali súpera zdolať. Sme radi, že sme jednak zanalyzovali chyby, ktoré sme urobili a súpera sme napokon zdolali. Bol to dosť behavý zápas."

Viktor Juríček, pivot Slovenska: "Myslím si, že na to, že to bol náš prvý zápas, tak sme do určitého momentu splnili to, čo tréner od nás chcel. Nepozerali sme sa na výsledok, od začiatku sme hovorili, že ide o to, aby sme sa zlepšili v tom, čo sme v podstate trénovali od prvého dňa. Do určitého času sme to dodržali. Chýbajú nám traja hráči, rotácia je menšia, zopár chalanov je unavených, má drobné zranenia. Treba sa na to pozrieť pozitívne. V sobotu ešte budeme mať možnosť zmerať si s nimi sily a zlepšiť tie veci, ktoré sme v tomto zápase nerobili tak dobre."