Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenský Continental sa opäť rozšíri, prijať má ďalších 80 ľudí

Nápis spoločnosti Continental na dverách novootvoreného technologického centra spoločnosti Continental AG, 4. novembra 2014 v Púchove. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Firma má záujem zväčšiť budovu výskumu a vývoja, ktorú dokončila na jeseň 2013, o 2024 štvorcových metrov (m2), pričom v nových priestoroch by sa malo zamestnať ďalších 80 ľudí.

Zvolen 9. januára (TASR) - Zvolenský závod nemeckej spoločnosti Continental sa bude opäť rozširovať. Firma má záujem zväčšiť budovu výskumu a vývoja, ktorú dokončila na jeseň 2013, o 2024 štvorcových metrov (m2), pričom v nových priestoroch by sa malo zamestnať ďalších 80 ľudí.

Ako sa uvádza v súhrnnej správe, ktorá je súčasťou žiadosti o posúdenie vplyvov na životné prostredie (tzv. EIA), stavebné práce na rozšírení sa majú začať v máji 2015, dokončené majú byť v novembri 2015. Predpokladané náklady na stavbu by mali dosiahnuť 2,65 milióna eur.

Cieľom navrhovanej aktivity je pomocou novovybudovaných objektov a technologického zariadenia zabezpečiť dostatočné dodávky komponentov na výrobu brzdových komponentov pre automobilový priemysel v SR a Európe, píše sa v sprievodnej správe.

V novej budove výskumno-vývojového centra spoločnosť už na konci roka 2013 zamestnala 61 pracovníkov. V objekte sú koncentrované aktivity zamerané na vývoj elektrických parkovacích bŕzd.

Závod Continental Automotive Systems Slovakia vo Zvolene zamestnáva už viac ako 1000 ľudí a patrí k najväčším zamestnávateľom v Banskobystrickom kraji. Kým pri svojich začiatkoch v roku 2007 vyrobil 1,5 milióna brzdových strmeňov, o päť rokov neskôr to bolo už viac ako 9 miliónov. Produkty dodáva výrobcom automobilov do celého sveta.

Okrem Zvolena má Continental svoje zastúpenie aj v závodoch v Púchove, kde vyrába pneumatiky, a v Dolných Vesteniciach, kde sa vyrábajú gumové a gumokovové dielce pre automobilový priemysel.