Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Divadlo vo Zvolene ponúka vo februári

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Február je čas fašiangov, plesov, karnevalov. Lákavý je však aj svet divadelných masiek a rôznorodých inscenácií, na ktoré svojich divákov pozýva Divadlo J. G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene.

Zvolen 10. februára (TASR) - Február je čas fašiangov, plesov, karnevalov. Lákavý je však aj svet divadelných masiek a rôznorodých inscenácií, na ktoré svojich divákov pozýva Divadlo J. G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene.

Divadlo otvorilo tento mesiac komédiou Lekárske tajomstvo v réžii Martina Kákoša. Tento režisér pripravuje v DJGT aj najbližšiu premiéru, ktorou bude 6. marca komédia z televízneho zákulisia Celebrity s.r.o.

Hosťom mesiaca bude Divadlo Jonáša Záborského Prešov a ich hra Nemá kocúr večne hody, ktorá bude 12. februára. Divadlo sa však v najbližších týždňoch predstaví aj na viacerých zájazdoch. Napríklad 26. februára to bude hosťovanie úspešného muzikálu Prekliaty básnik v Janáčkovom divadle Brno. "V marci bude tento muzikál snímať RTVS. Diváci, ktorí chcú navštíviť toto predstavenie práve počas televízneho záznamu, majú túto možnosť v utorok 17. marca," uviedla pre TASR dramaturgička divadla Uršuľa Ferenčuková.

S ohlasom sa nedávno stretla aj interná prehliadka inscenácií DJGT. Zúčastnili sa na nej hodnotitelia z radov teatrológov, kritikov, divadelníkov aj študentov. "Po každom predstavení prebehla diskusia a odzneli aj mnohé cenné reflexie," konštatovala Ferenčuková.

Čo sa týka marcovej premiéry, ide o komédiu súčasného českého dramatika Antonína Procházku, ktorý má na konte množstvo úspešných hier a v DJGT je známy ako autor hry S tvojou dcérou nikdy!

Celebrity s.r.o. prinášajú aktuálny pohľad do televízie počas nakrúcania nekonečného seriálu. Zákulisné vzťahy medzi hercami i štábom ukazujú v humornom svetle pravú tvár mediálneho biznisu aj takzvaných celebrít.