Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiarsky mestský úrad bude mať od februára nového prednostu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Po dvanástich rokoch bude mať Mestský úrad v Žiari nad Hronom nového prednostu. Tým sa od februára stane Juraj Miškovič.

Žiar nad Hronom 15. januára (TASR) - Po dvanástich rokoch bude mať Mestský úrad v Žiari nad Hronom nového prednostu. Tým sa od februára stane Juraj Miškovič, ktorý v súčasnosti pracuje ako technicko-prevádzkový námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici a žije v tomto meste.

"Ponuku pána primátora si vážim. Je to pre mňa veľký záväzok, aby som všetky svoje doterajšie skúsenosti a schopnosti využil na to, aby som jeho dôveru nesklamal," podotkol Miškovič. Veľkou výhodou je podľa jeho slov to, že mesto je v dobrej kondícii a dobre funguje.

Ako ďalej uviedol, neočakáva zásadné personálne zmeny. V najbližšom období ho čaká najmä dôkladné oboznámenie sa s celým úradom. "Budem sa snažiť maximálne korektne vychádzať s poslancami mestského zastupiteľstva a byť čo najužitočnejší v tomto procese. Mojou ambíciou je to, aby som pomáhal pánovi primátorovi pri napĺňaní jeho volebného programu, s ktorým sa stotožňujem a kde sú veľké výzvy, ktoré, keď sa nám podaria naplniť, tak budeme všetci spokojní,"

Miškovič na poste vystrieda Marianu Páleníkovú, ktorá viedla mestský úrad 12 rokov. Zmenu žiarsky primátor Peter Antal odôvodňuje zámerom dať úradu nový impulz a priniesť nové postupy a výzvy.