Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Žiarčanov čakajú fašiangy plné zábavy, chystajú bál i veselicu

Maškarný ples v Malinovej Foto: TASR - Pavol Remiaš

Mestské kultúrne centrum (MsKC) pripravilo v tomto období hneď niekoľko zaujímavých podujatí: 3. ročník Bálu Žiarčanov, Rozprávkový maškarný bál, ale aj fašiangovú veselicu.

Žiar nad Hronom 13. januára (TASR) - Žiarčanov čaká počas tohtoročných fašiangov bohatý program. Mestské kultúrne centrum (MsKC) pripravilo v tomto období hneď niekoľko zaujímavých podujatí: 3. ročník Bálu Žiarčanov, Rozprávkový maškarný bál, ale aj fašiangovú veselicu.

Už túto sobotu 17. februára ožije Hlavná sála MsKC 3. ročníkom Bálu Žiarčanov, ktorý ponúkne nielen atraktívny program, ale hlavne skvelú zábavu. Ako informuje MsKC, moderátormi večera budú obľúbení herci, speváci, tanečníci René Štúr a Veronika Paulovičová. Do tanca zahrá D.J. na striedačku s osvedčenou hudobnou skupinou Funky emotions a špeciálnym darčekom bude kúzelnícka šou najpopulárnejšieho českého kúzelníka Roberta Foxa. Občerstvenie je zabezpečené formou švédskych stolov a nebude chýbať ani populárna tombolová hra o atraktívne ceny.

Pre deti s rodičmi chystajú v MsKC v nedeľu 1. februára veľký rozprávkový maškarný bál v maskách a kostýmoch. "Pripravili sme pre vás množstvo zaujímavých hier, stretnete sa s obľúbenými rozprávkovými postavičkami a vybláznite sa na všakovakých atrakciách či v súťažiach s obľúbenými škriatkami Lolom a Piškótom," avizuje MsKC.

Obdobie zábavy a hodovania v Žiari zavŕši v utorok 17. februára Fašiangová veselica. Pripravený je bohatý kultúrny program plný skvelej zábavy, tanca a muziky. "Čaká vás pestrá zmes domáceho folklóru, žiarskej rómskej muziky a ruského temperamentu s originálnymi Donskými kozákmi," pozýva MsKC.