Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Záujem o sobáše v žiarskom parku neustále narastá

Historický pavilón v žiarskom Parku Štefana Moysesa, ktorý mesto v minulom roku zrekonštruovalo, už slúži obyvateľom a návštevníkom. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Celkovo eviduje žiarska matrika v roku 2019 celkom 117 sobášov, z čoho bolo 73 civilných a 44 cirkevných.

Žiar nad Hronom 13. januára (TASR) - Záujem o sobáše v žiarskom Parku Štefana Moysesa neustále narastá. Vlani si tu svoje "áno" povedalo celkom 12 párov. Rovnaký počet sobášov je zatiaľ na tomto mieste naplánovaný aj tento rok. "Na základe skúseností si však myslíme, že ešte minimálne dva, tri pribudnú," skonštatovala Silvia Hlôšková zo žiarskeho Zboru pre občianske záležitosti.

Sobáše sa v parku robia od začiatku apríla do konca októbra. Podľa Hlôškovej sa neustále snažia toto obradové miesto vylepšovať. Vlani preto vymenili slávobránu za novú. Podľa Hlôškovej zakúpili tiež biele slnečníky, ktoré ochránia v čase najväčšieho tepla svadobčanov pred priamym slnkom, či biele vejáre. V tomto roku vymenia zase koberec, pribudne nová výzdoba, ktorú pripravujú v spolupráci s výtvarníčkou z Bratislavy.

Podľa Hlôškovej sa snúbenci zaujímajú aj o možnosť sobášu v miestnom kaštieli. Sobáše by chceli robiť na nádvorí kaštieľa, kde sa nachádza veľký platan či v biskupskej miestnosti.

Celkovo eviduje žiarska matrika v roku 2019 celkom 117 sobášov, z čoho bolo 73 civilných a 44 cirkevných.