Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

VÝBUCH V BYTOVKE: O život prišiel jeden človek

Bytovka na Triede SNP v Banskej Bystrici, kde v pondelok 8. apríla 2019 nadránom došlo k výbuchu. Foto: TASR - Dušan Hein

Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ na štyroch kusoch techniky.

Banská Bystrica 8. apríla (TASR) – Jedna osoba prišla o život v pondelok pri výbuchu v byte na druhom poschodí na Triede SNP v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

"K požiaru na mieste udalosti nedošlo. Uskutočnila sa evakuácia osôb z vedľajších bytov. Naši príslušníci skontrolovali, či tam nie sú niekde skryté ohniská, a statik preveril, či nedošlo k narušeniu statiky. Potom sa mohli vrátiť späť do bytov. Príčina výbuchu je v štádiu vyšetrovania," konštatoval pre TASR Hrudka. Prípad vyšetruje polícia.

Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ na štyroch kusoch techniky.

Ako v pondelok popoludní spresnila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, výbuch, ku ktorému došlo z doposiaľ neznámej príčiny, si vyžiadal život 61-ročného muža.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti, za ktorých k explózii došlo, ako aj jej presná príčina, budú známe až po vyjadreniach znalcov expertízneho skúmania a vykonaní mnohých ďalších procesných úkonov," uviedla hovorkyňa.