Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Zvolene boli včera zrazení dvaja chodci, žena zraneniam podľahla

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Ženu bez reflexných prvkov na oblečení zrazilo v pondelok 12. januára večer na Lučeneckej ceste vo Zvolene nákladné auto. O niečo neskôr zrazilo auto 82-ročného muža, ktorý utrpel ľahké zranenia.

Zvolen 13. januára (TASR) - Ženu bez reflexných prvkov na oblečení zrazilo v pondelok 12. januára večer na Lučeneckej ceste vo Zvolene nákladné auto. Chodkyňa vo veku 64 rokov utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.

Žena vošla pred vozidlo na neosvetlenom úseku cesty. Auto, ktoré šoféroval 49-ročný muž z Brezna, ju zachytilo pravou prednou časťou. "Alkohol u vodiča zistený nebol, u chodkyne bola nariadená pitva. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ďalšia dopravná nehoda s chodcom sa stala vo Zvolene o niečo neskôr. Osobné auto s 39-ročnou vodičkou zrazilo na vyznačenom a osvetlenom priechode pre chodcov na Ulici V. P. Tótha 82-ročného muža. Ten utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 42 dní. Alkohol u vodičky zistený nebol, chodcovi namerali 0,77 promile.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje na to, že chodci sú povinní mať na sebe za zníženej viditeľnosti reflexné prvky alebo odev, ktorého sú súčasťou. Táto povinnosť platí nielen mimo obce, ale aj v nej, ak idú po krajnici alebo okraji vozovky.