Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Veľkonočný beh v Hrabičove tento rok prilákal viac ako 60 účastníkov

Na snímke najstarší účastníci behu – dospelí muži a ženy na štarte. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Svoje sily si bežci zmerali na 50-metrovej, kilometrovej a 5-kilometrovej trase.

Hrabičov 5. apríla (TASR) - Viac ako 60 bežcov všetkých vekových kategórií si dnes prišlo zmerať svoje sily do Hrabičova v okrese Žarnovica. Organizátorov Veľkonočného behu, ktorý tento rok písal už svoj štvrtý ročník, okrem slnečného počasia potešil aj rekordný počet účastníkov.

Ako priblížil starosta Ján Adámik, bežalo sa v niekoľkých kategóriách, a to od najmenších detí predškolského veku, žiakov, až po dospelých, medzi ktorými bolo aj viacero zdatných bežcov maratónov z regiónu. "Ako prvý sem dnes zavítal vlaňajší víťaz pán Ivan Benča, ktorý je známy po celom Slovensku a druhý pán Danko Matis, ktorý zatiaľ nevynechal ani jeden ročník podujatia," podotkol starosta.

Na snímke najmladší účastníci Veľkonočného behu v Hrabičove – deti predškolského veku na štarte.
Foto: TASR/Jana Vodnáková

Svoje sily si bežci zmerali na 50-metrovej, kilometrovej a 5-kilometrovej trase. Na trase Hríbovci a späť, ktorú bežali najstarší, sa museli súťažiaci popasovať aj s náročnejším stúpajúcim terénom. Problémom však nebol ani pre najstaršieho bežca preteku, 60-ročného Jozefa Halaja, ktorý si nakoniec s dojatím preberal ocenenie.

Medzi dospelými si víťazstvo obhájil Ivan Benča z Horných Hámrov, ktorý si prišiel zasúťažiť aj s manželkou a synom. "Behávam väčšinou dlhé trate, maratóny, polmaratóny. Čím dlhšie, tým lepšie pre mňa," podotkol s tým, že dnešná trasa Veľkonočného behu bola dosť náročná.

Atmosféru veľkonočných sviatkov umocnila počas podujatia aj výstava tematických výrobkov k Veľkej noci a široká ponuka bio produktov z domácej produkcie v miestnom kultúrnom dome.