Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V lyžiarskom stredisku Skorušina chcú upraviť svah pre začiatočníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na Skorušine sa nachádzajú dva na seba nadväzujúce vleky s celkovou dĺžkou okolo 1300 metrov a návštevníkom sú k dispozícii ľahké aj stredne ťažké zjazdovky.

Klenovec 27. decembra (TASR) – V lyžiarskom stredisku Skorušina neďaleko obce Klenovec v Rimavskosobotskom okrese plánujú prevádzkovatelia úpravu terénu, ktorá by lyžiarom umožnila jednoduchšie sa vyhnúť najstrmšiemu úseku svahu. Podľa konateľa spoločnosti Ski Skorušina Jána Sihelského tak bude zjazdovka lepšie zjazdná aj pre začiatočníkov a menej skúsených lyžiarov.

"Táto najstrmšia časť kopca sa nachádza celkom dole, pri začiatku vleku. Dá sa však na lyžiach obísť po zvážnici, ktorou sa lyžiari zboku dostanú priamo k vleku. Táto cesta je však dosť úzka. Preto by sme ju chceli rozšíriť tak, aby bola dostatočne prístupná aj pre ratrak a bolo ním možné pekne upraviť lyžiarsku stopu," vysvetlil Sihelský. Najstrmší úsek svahu by tak menej skúsení lyžiari podľa jeho slov bez problémov a pohodlne obišli. "Túto terénnu úpravu sme chceli urobiť už v tomto roku, ale, bohužiaľ, nevyšli nám na to financie," dodal s tým, že ju plánujú realizovať v blízkom období.

Na Skorušine sa nachádzajú dva na seba nadväzujúce vleky s celkovou dĺžkou okolo 1300 metrov a návštevníkom sú k dispozícii ľahké aj stredne ťažké zjazdovky. Prevádzka strediska je však plne závislá od poveternostných podmienok, keďže v ňom nemajú umelé zasnežovanie. "Mnohí naši návštevníci to však považujú za výhodu, keďže na prírodnom snehu sa im lyžuje lepšie," povedal konateľ.