Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kremnici sa pustili do výmeny svietidiel verejného osvetlenia

Mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Dve nové LED osvetlenia boli vybudované pred bytovými domami na Veterníckej ulici.

Kremnica 31. marca (TASR) - V Kremnici sa pustili do výmeny starých svietidiel verejného osvetlenia. "Robíme to z minuloročných úspor technických služieb," podotkol Peter Grosch z oddelenia technických služieb kremnického Mestského úradu s tým, že vo výmene by mali pokračovať až do konca roka.

Dve nové LED osvetlenia boli vybudované pred bytovými domami na Veterníckej ulici. Vymenené boli svietidlá aj pozdĺž hlavnej cesty v smere od Žiaru nad Hronom, novými LED svietidlami je nasvietená aj autobusová stanica. Výmena starých žiaroviek za LED žiarovky prebieha aj na pešej zóne. "Bolo tu viac druhov svietidiel a svietilo to každou farbou. Snažíme sa to zjednotiť, aby to bolo také kompaktnejšie," vysvetlil Grosch.

Pre nové LED svietidlá sa rozhodli preto, že majú lepšiu svietivosť a sú aj úspornejšie. "Oveľa lepšie svietia. Merali sme svietivosť a teraz je skoro raz taká ako predtým, a pritom majú polovičný odber," vysvetlil Grosch s tým, že svietia intenzívnejšie. "Je to denná biela farba, nie oranžová ako pôvodné svietidlá," dodal.