Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Hre na detektívov hľadajú v Hliníku nad Hronom výnimočné páry

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hliník nad Hronom 10. februára (TASR) - Do Národného týždňa manželstva (NTM) sa v Hliníku nad Hronom rozhodli zapojiť netradičným spôsobom a to Hrou na detektívov.

Hliník nad Hronom 10. februára (TASR) - Do Národného týždňa manželstva (NTM) sa v Hliníku nad Hronom rozhodli zapojiť netradičným spôsobom a to Hrou na detektívov. Jej podstatou je nájsť výnimočné manželské páry.

V Hliníku tak tento týždeň hľadajú manželov, ktorí sú zosobášení najdlhšie, manželov, ktorí vychovali najviac detí, manželov (môže byť aj jeden z manželov, ak už druhý zomrel), ktorí majú najviac potomkov a manželov, ktorí sú výnimoční. Pri nominácii treba uviesť, v čom manželia vynikajú.

Svoje návrhy môžu obyvatelia posielať do nedele 15. februára na e-mailovú adresu detektivzhlinika@gmail.com. "Výsledky pátrania budú zverejnené na obecnej stránke. Malým darčekom budú tak odmenené výnimočné manželské páry, ako aj najúspešnejší detektívi," informuje obec na svojej internetovej stránke.

Autorkou myšlienky tejto netradičnej hry je poslankyňa obecného zastupiteľstva Lívia Chovancová. Ako uviedla, v rámci podpory NTM sa snažila nájsť takú formu aktivity, ktorá by zapojila do iniciatívy aj deti. "A možno budú tieto informácie o našich manželských pároch zaujímavé aj pre ostatných ľudí," dodala.