Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Horehronie je bez snehu, lyžovačka na Bučníku však pokračuje

Lyžovačka v lyžiarskom stredisku Bučník Polomka. Foto: TASR/Ján Siman

V lyžiarskom stredisku sú v prevádzke všetky tri vleky. Zimným športom sa tak môžu venovať aj najmenšie deti.

Polomka 28. decembra (TASR) - Dobré podmienky na lyžovanie hlási napriek otepleniu a dažďu lyžiarske stredisko Bučník v Polomke. Ako TASR potvrdil starosta obce Ján Lihan, na svahu sa vďaka technickému zasnežovaniu drží dostatočná vrstva snehu.

V lyžiarskom stredisku sú v prevádzke všetky tri vleky. Zimným športom sa tak môžu venovať aj najmenšie deti. Najdlhší vlek má 1580 metrov a lyžiarov prepraví na kopec s prevýšením 300 metrov.

"Rozhodli sme sa investovať najmä do zvýšenia kvality technického zasnežovania. Zvýšili sme výkon čerpadla a robili sme aj úpravy v časti, kde sa nasáva voda. Inštalovali sme tam ďalší filter, čo nám umožní v priaznivých podmienkach čerpať vodu prakticky nepretržite. Dosiahneme tým najmä rýchlejšie zasneženie celého svahu. Mysleli sme aj na bezpečnosť a kúpili sme penové ochrany na stĺpy lyžiarskeho vleku. Vzhľadom na to, že sme stihli v mrazivých dňoch nafúkať dostatočnú vrstvu technického snehu, lyžovačka môže pokračovať napriek súčasnému otepleniu," povedal Lihan.