Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Trnavej Hore dnes v noci horelo auto, prístrešok a dom

Polícia vyšetruje príčiny požiaru motorového vozidla značky Kia Sorento, ku ktorému došlo v noci na pondelok 20. januára 2014 v obci Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom. Foto: TASR/KR PZ v B. Bystrici

Škodu predbežne vyčíslili na približne 60.000 eur. Pri požiari nikto neutrpel zranenie.

Trnavá Hora 20. januára (TASR) - Polícia vyšetruje príčiny požiaru motorového vozidla značky Kia Sorento, ku ktorému došlo v noci nadnes v obci Trnavá Hora v okrese Žiar nad Hronom.

Požiar sa následne rozšíril na drevený prístrešok, pod ktorým bolo auto zaparkované, a aj na rodinný dom, pričom došlo aj k zhoreniu jeho strešnej konštrukcie. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

"Na mieste bol prítomný aj zisťovateľ príčin požiarov. Podľa predbežných zistení ide pravdepodobne o úmyselné založenie požiaru. Na mieste boli zaistené stopy, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie," priblížila Vašková.

Škodu predbežne vyčíslili na približne 60.000 eur. Pri požiari nikto neutrpel zranenie.

"V súvislosti s udalosťou už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Bližšie okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala hovorkyňa.