Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Tornaľa získala späť nehnuteľnosti a časť pozemkov pri kúpalisku

Pozemky získalo mesto späť súdnou cestou.

Tornaľa 10. marca (TASR) - Samospráva Tornale je opäť vlastníkom budovy recepcie a niekoľkých ďalších pozemkov pri kúpalisku v mestskej časti Králik. Ako TASR informoval prednosta mestského úradu Lajos Balajti, súd uznal, že bývalé vedenie mesta predalo majetok za nevýhodných podmienok.

Súkromný podnikateľ kúpil od mesta budovu recepcie, časť autokempingu, obchod a priľahlé pozemky za približne 32.000 eur. "Mesto získalo súdnou cestou dve cenné nehnuteľnosti a okrem pozemkov na kúpalisku aj plochy určené na výstavbu rodinných domov. Samozrejme, majiteľom sme museli vrátiť kúpnu cenu. Pre mesto je to veľmi dobrá informácia, ale aj tak nemáme pre nevysporiadané pozemky vo vlastníctve celý areál kúpaliska," skonštatoval Balajti.

Súkromný podnikateľ plánoval prebudovanie celého plážového kúpaliska, ktoré je napájané minerálnou termálnou vodou z prírodnej priepasti známej ako Morské oko. "Na začiatku boli nejaké vizualizácie, ale nič viac sa nedialo. Zatiaľ sme v plánoch do budúcnosti opatrní aj my. Hľadáme riešenia, pani primátorka neustále rokuje, ale o výsledkoch je predčasné hovoriť. Samotné kúpalisko nie je pre mesto významnejším zdrojom príjmov, pretože ho dokážeme využívať možno dva mesiace alebo v lepšom prípade desať týždňov v roku. Chýba nám zastrešený bazén a ďalšie služby. To by si samozrejme vyžadovalo investície, ktoré zatiaľ v našej kase chýbajú. Pravdepodobne sa pustíme do nevyhnutnej rekonštrukcie toho čo je, ale to bude otázka prinajmenšom budúceho roka," doplnil prednosta.