Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na čele Tisovca bude už siedme volebné obdobie Peter Mináč

Na snímke Mestský úrad v Tisovci. Foto: TASR/Ján Siman

V predchádzajúcom volebnom období urobil Peter Mináč viacero nepopulárnych opatrení.

Tisovec 16. novembra (TASR) - Služobne najstarším primátorom na Slovensku sa po sobotných voľbách do orgánov samospráv stal primátor Tisovca Peter Mináč s podporou koalície Smer-SD a KDH. Obyvatelia mu dali mandát na vedenie mesta už do siedmeho volebného obdobia. Ako povedal pre TASR, po posledných ekonomicky ťažkých rokoch bol nervózny, no momentálne je pripravený dôveru obyvateľov opätovať pokračovaním v rozvojových projektoch mesta.

V predchádzajúcom volebnom období urobil Peter Mináč viacero nepopulárnych opatrení. Zamestnancom mesta znižoval platy a istý čas stagnovali aj projekty na rozvoj mesta. "Bolo to veľmi ťažké obdobie. Sám som mal skrátený pracovný úväzok, lebo sme museli výrazne šetriť. Aj preto som bol pred týmito voľbami nervózny. Teraz je to pre mňa mimoriadne dobrý pocit, pretože ľudia vo voľbách ukázali, že pochopili, prečo sa to všetko muselo diať. Všetkým naozaj veľmi pekne ďakujem a hneď pokračujeme naplno ďalej," povedal Mináč.

Najväčšie zmeny v Tisovci očakávajú na budúci rok po dokončení rekonštrukcie cesty I/72 smerom do Brezna. "Toto je vec, na ktorej sme pracovali veľmi dlho a nedá sa to urobiť za jedno volebné obdobie. K tomu sa nám po viac ako desiatich rokoch podarilo obnoviť ozubnicovú železničnú trať aj s parným rušňom. Teraz by sme chceli robiť ďalšie kroky na podporu cestovného ruchu. Mesto chce vytvoriť spoločný projekt s Čiernohronskou železničkou a tieto dve unikátne atrakcie by sa mali prepojiť a doplniť. Naši obyvatelia tak dostanú impulz, aby sa pustili do opráv svojich domov, kde by mohli vzniknúť ubytovacie kapacity a služby v cestovnom ruchu. Samozrejme, máme pred sebou toho oveľa viac, napríklad máme pripravené ďalšie dva projekty na čerpanie eurofondov. Som skutočne rád, že vďaka dôvere Tisovčanov budeme môcť v tejto práci pokračovať," dodal primátor Tisovca.