Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Svetový deň umenia si v Lučenci pripomenú pri tvorbe mladých umelcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Na podujatí, ktoré sa uskutoční popoludní od 14.00 do 17.00 h, sa predstavia súčasní mladí umelci z Novohradu.

Lučenec 14. apríla (TASR) - Novohradské múzeum a galéria (NMG) v Lučenci sa v nedeľu rozhodlo pripojiť k organizáciám, ktoré si pripomínajú 15. apríl, deň narodenia Leonarda da Vinciho, ako Svetový deň umenia. Na podujatí, ktoré sa uskutoční popoludní od 14.00 do 17.00 h, sa predstavia súčasní mladí umelci z Novohradu. TASR o tom informovalo NMG.

"Prostredníctvom svojho rozprávania a konkrétnych diel nás mladí umelci zavedú do zákulisia vzniku výtvarných diel a rôznych sfér výtvarného umenia, napríklad maľby, keramiky, umeleckého kováčstva, street artu, sieťotlače, a to za zvuku pohodovej hudby," píše sa v správe NMG. Zároveň budú mať návštevníci možnosť sami sa na chvíľku stať výtvarníkmi a spoluautormi diel, ktoré tam v rámci podujatia budú vznikať.

Sprístupnené budú tiež aktuálne výstavy Spoločne a Paličkovaná čipka z Hontu. V priestoroch výstavy Spoločne sa uskutoční aj komentovaná prehliadka, v rámci ktorej sa návštevníci dozvedia viac o jednotlivých technikách, ktorými pracovali manželia Antalovci.

V prípade priaznivého počasia sa bude podujatie konať v priestoroch záhrady NMG. Návštevníci budú mať možnosť priniesť si so sebou jedlo a priestory záhrady využiť ako miesto na nedeľný piknik.