Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

BABITZOVÁ: Poslanci Smeru by mali vyhlásiť referendum o Kotlebovi

Predsedníčka strany Šanca Eva Babitzová Foto: TASR/Martin Baumann

ŠANCA podporuje vyhlásenie takéhoto referenda a vyzýva poslancov za Smer-SD, aby na to našli odvahu.

Banská Bystrica 11. novembra (TASR) - Predsedníčka strany ŠANCA Eva Babitzová dnes adresovala výzvu banskobystrickým krajským poslancom strany Smer-SD, ktorí majú väčšinu v samosprávnom zastupiteľstve, aby vyhlásili referendum o zotrvaní predsedu BBSK Mariana Kotlebu vo funkcii.

"Zákon im umožňuje vyhlásiť referendum v prípade, ak predseda samosprávneho kraja hrubo alebo opakovane zanedbáva povinnosti predsedu a tým vznikajú vážne nedostatky v správe kraja," povedala dnes v Banskej Bystrici pre TASR.

ŠANCA podporuje vyhlásenie takéhoto referenda a vyzýva poslancov za Smer-SD, aby na to našli odvahu. "Som presvedčená, že voliči už na vlastnej koži pocítili, čo znamená odovzdať takúto funkciu niekomu, ako je Kotleba," konštatovala.

Babitzová potvrdila aj rokovania so stranou Most-Híd o miestach pre ich ľudí na kandidačnej listine Mosta-Híd pre nadchádzajúce parlamentné voľby. "Most-Híd je stranou, ktorá nám je programovo i postojmi najbližšia. Na to, aby sme zvážili spoluprácu, potrebujeme ešte garanciu toho, že sa po voľbách nespoja so Smerom," uviedla.