Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

RIMAVSKÁ SOBOTA: Primátor ocenil súčasných aj bývalých pedagógov

Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko Foto: TASR/Michal Svítok

Takmer päťdesiat súčasných a bývalých pedagógov si dnes z rúk primátora Rimavskej Soboty Jozefa Šimka prebralo ďakovné listy.

Rimavská Sobota 27. marca (TASR) – Takmer päťdesiat súčasných a bývalých pedagógov si dnes z rúk primátora Rimavskej Soboty Jozefa Šimka prebralo ďakovné listy, ktorými pri príležitosti Dňa učiteľov ocenil ich dlhoročnú výchovno-vzdelávaciu činnosť. Medzi ocenenými boli pedagógovia z materských, základných i stredných škôl v meste, ale tiež zo Základnej umeleckej školy a Centra voľného času Relax. Všetci ocenení sa zároveň podpísali do pamätnej knihy mesta.

Primátor v príhovore vyzdvihol prínos pedagógov. "Vaša práca je výnimočná a je skôr poslaním ako prácou. Školy a školské zariadenia v našom meste si dlhé roky udržiavajú vysoký vzdelávací štandard a ponúkajú deťom veľmi veľa možností," povedal. Ako ďalej uviedol, prácu učiteľov si nesmierne váži a vzhliada na ňu s rešpektom, úctou a obdivom.

Pozvanie na slávnostnú udalosť dostala aj pravdepodobne najstaršia učiteľka na Slovensku, 103-ročná Ilona Tamásová. Na odovzdávaní ďakovných listov sa však nezúčastnila, ospravedlnila sa pre zdravotné dôvody. "Z tohto miesta jej teda aspoň posielam srdečný pozdrav," vyjadril sa primátor.