Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Revúcej auto narazilo do stromu, jeden človek nehodu neprežil

Ilustračné foto Foto: TASR

K nehode došlo dnes o ôsmej ráno na ceste z Revúcej smerom na Muránsku Dlhú Lúku.

Revúca 27. januára (TASR) - Tragická dopravná nehoda sa stala dnes ráno o ôsmej hodine na štátnej ceste č. II/532 v Revúcej smerom na Muránsku Dlhú Lúku. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), jedna osoba nehodu neprežila.

„Na miesto dopravnej nehody boli vyslaní hasiči z Revúcej. Po príchode zistili, že osobné motorové vozidlo narazilo do stromu a začalo horieť. Hasiči požiar uhasili a následne vo vozidle objavili jednu osobu, ktorá nehodu neprežila,“ uviedla Farkasová.

Na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina z Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici na zisťovanie príčin vzniku požiaru. Premávka je v danom úseku obmedzená v jednom jazdnom pruhu.

Dopravná nehoda je podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej v štádiu vyšetrovania. „Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v 27. januára o 7.45 hodine na ceste v smere Muránska Dlhá Lúka – Revúca. 32-ročný vodič osobného motorového vozidla Toyota Auris z Revúcej sa na rovnom úseku cesty plne nevenoval riadeniu, následkom čoho s vozidlom zišiel do pravej priekopy. Čelne narazil do stromu, pričom po náraze sa vozidlo vznietilo a vodič vo vozidle zhorel,“ povedala hovorkyňa. Škoda na vozidle sa odhaduje na 8000 eur. „Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ uzavrela Faltániová.