Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Po proteste občanov poslanci v B. Bystrici predaj pozemkov nepodporili

Na snímke protestujúci počas zasadnutia mestského zastupiteľstva Foto: TASR/Jozef Poliak

Na Šalgotarjánskej ulici v Banskej Bystrici malo podľa projektu vyrásť celkom 52 garáží. Tamojší obyvatelia už predtým spísali proti výstavbe garáži petíciu. Získali na ňu 335 podpisov.

Banská Bystrica 8. apríla (TASR) - Asi tri desiatky obyvateľov Banskej Bystrice prišli na dnešné mestské zastupiteľstvo, aby vyjadrilo protest proti prevodu mestských pozemkov na súkromného investora, ktorý chcel na Šalgotarjánskej ulici stavať garáže. Aj keď poslanci ešte niekoľko dní predtým v príslušných komisiách súhlasili s predajom, dnes po občianskej intervencii boli už proti.

"Tento bod sme predložili na zastupiteľstvo aj preto, aby sa poslanci postavili pred ľudí ako chlapi a aby jednoznačným hlasovaním dali signál investorovi a obyvateľom, či súhlasia s výstavbou garáži, alebo nie," povedal TASR po hlasovaní prednosta MsÚ Miroslav Rybár. "Ľudia si môžu sami urobiť názor," dodal.

Mesto podľa neho nie je k investorovi ničím viazané. "Tí obyvatelia, ktorí sa na výstavbu garáží spoliehali zostanú ale sklamaní a budú sa možno dožadovať riešenia," pripomenul. Ako dodal, na ťahu je teraz investor, aby sa s ľuďmi prípadne dohodol.

Na Šalgotarjánskej ulici malo podľa projektu vyrásť celkom 52 garáží. Tamojší obyvatelia už predtým spísali proti výstavbe garáži petíciu. Získali na ňu 335 podpisov.