Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia hľadá Timoteja Hudeca, dôchodcov mal okradnúť o úspory

Timotej Hudec Foto: TASR/KR PZ Nitra

Zvolen 14. januára (TASR) - Zvolenská polícia hľadá iba 18-ročného Timoteja Hudeca z Čábu v okrese Nitra. Mladík je podozrivý z krádeže celoživotných úspor starších manželov v Pliešovciach v okrese Zvolen.

Hudec mal v nedeľu 11. januára počas dňa vniknúť do dvora ich rodinného domu. Najprv vošiel do neuzamknutej garáže, kde cez stropný otvor pomocou rebríka vyliezol do podkrovia, a tým aj do domu. V kuchyni ukradol pánsku koženú peňaženku s finančnou hotovosťou a osobnými dokladmi na meno 75-ročného majiteľa domu. Pri peňaženke bola aj obálka s peniazmi, ktorú tiež ukradol.

Potom vylomil dvere na spálni, pričom poškodil zárubňu. Z miestnosti ukradol dve obálky s peniazmi. Následne cez okno v ďalšej miestnosti vyšiel na ulicu a z miesta činu ušiel. Krádežou a poškodením zárubne spôsobil majiteľom škodu viac ako 5400 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície vo Zvolene požiadal o vyhlásenie pátrania po hľadanom už v minulom roku, a to vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Hudec sa mal vlámať do toho istého domu aj v máji 2014. Vtedy mal dôchodcov okradnúť o ich celoživotné úspory a cennosti s celkovou škodou predbežne odhadnutou na 10.624 eur.

Hľadaný je vysoký 170 centimetrov, je štíhlej postavy, má sivomodré oči a tmavohnedé krátke vlasy.