Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Poľadovica potrápila aj Banskobystričanov, ošetrili 71 pacientov

Foto: Ilustračné foto: TASR/František Iván

Na údržbe chodníkov od polnoci pracovalo deväť posýpacích vozidiel, ktoré používali soľ v kombinácii s drťou.

Banská Bystrica 10. januára (TASR) – Podvrtnutia, pomliaždeniny, zlomeniny horných a dolných končatín i úrazy hlavy boli vo štvrtok (9. 1.) najčastejšie úrazy, ktoré ošetrovali lekári na urgente Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Poľadovica potrápila aj mesto pod Urpínom, za 24 hodín ošetrili 71 pacientov. Informovala o tom nemocnica v piatok na sociálnej sieti.

"Klzisko na cestách a chodníkoch malo za následok zvýšený počet úrazov. Na oddelení urgentného príjmu mali kolegovia poriadne rušný deň. Ošetrili až 71 pacientov. Zaznamenali sme aj vážnejšie zranenie panvy, chrbtice a ošetrenie pacienta po kolízii s vozidlom, ktoré nestihlo na zľadovatenej vozovke ubrzdiť," uvádza nemocnica.

Podľa banskobystrického viceprimátora Jakuba Gajdošíka zásluhou 13 posýpacích vozidiel, ktoré pracovali celú noc zo stredy (8. 1.) na štvrtok, boli všetky cesty v meste zjazdné. Na údržbe chodníkov od polnoci pracovalo deväť posýpacích vozidiel, ktoré používali soľ v kombinácii s drťou. Mrznúci dážď časť soli zmyl, preto sa na jednotlivých úsekoch vykonával opakovaný posyp. Stále však zostalo dosť chodníkov neposypaných, kde sa vozidlá údržby nemohli dostať pre zaparkované autá. Nezostávalo nič iné iba časovo náročnejší ručný posyp, ktorý počas dňa vykonávala asi tridsiatka pracovníkov.