Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas Hubertových slávností v Betliari môžu poľovníci opäť darovať krv

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

V poradí 29. ročník Celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta začne slávnostným sprievodom o 8.30 h a bude pokračovať Svätohubertovskou omšou.

Betliar 6. septembra (TASR) - Súčasťou Hubertových slávností, ktoré sa budú tento rok výnimočne konať v kaštieli Betliar, bude aj tradičná Hubertovská kvapka krvi. "Privítame každého dobrodinca, ktorý je ochotný zachraňovať ľudské životy tak, ako sme to už deväť rokov dokázali vo Svätom Antone," uviedla Martina Hustinová zo Slovenskej poľovníckej komory.

V sobotu 7. septembra by chceli organizátori prekonať doterajší rekord v darovaní krvi - 42 darcov za deň. "Spolu za všetky ročníky darovalo krv 328 priateľov prírody," zhodnotila predchádzajúce ročníky Hustinová. Jubilejná, desiata, Hubertovská kvapka krvi bude prebiehať od 7.30 h.

V poradí 29. ročník Celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta začne slávnostným sprievodom o 8.30 h a bude pokračovať Svätohubertovskou omšou. Nasledovať bude bohatý sprievodný program, tradičné súťaže, aktivity pre deti či výstavy trofejí a fotografií.