Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Otváracie hodiny v zvolenských reštauráciách bude určovať výlučne VZN

Erb mesta Zvolen Foto: Heraldický register

Prokurátor vyčítal samospráve, že dalo výborom mestských častí možnosť upravovať prevádzkový čas obchodných a reštauračných prevádzok aj mimo hodín, určených vo VZN. Zastupiteľstvo ho zrušilo.

Zvolen 13. novembra (TASR) - Nové mestské zastupiteľstvo vo Zvolene bude musieť hneď po svojom zvolení riešiť okrem iného aj nové Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb. Predchádzajúce VZN totiž po proteste prokurátora zastupiteľstvo tento týždeň zrušilo.

Prokurátor zaslal mestu protest na základe podnetu od občana. Štátny zástupca vyčítal samospráve, že dalo jednotlivým výborom mestských častí možnosť upravovať prevádzkový čas obchodných a reštauračných prevádzok aj mimo hodín, určených vo VZN. Niekoľko pohostinstiev a diskoték tak využilo túto výnimku a napríklad aj počas pracovných dní malo otvorené aj po VZN vymedzenej 22. hodine.

Podľa vedúcej právneho odboru na Mestskom úrade vo Zvolene A. Čečetkovej, mesto na zastupiteľstve už predložilo poslancom návrh nového VZN s tým, že otváraciu dobu v obchodoch a pohostinstvách ohraničilo v pondelok až štvrtok a tiež v nedeľu od 6.00 h do 24.00 h a v piatok a sobotu na čas od 6.00 h do 04.00 h. Poslanci si však ešte nechali čas na preštudovanie materiálu a prípadné zapracovanie svojich návrhov.