Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Štyri obce banskobystrického kraja si v sobotu zvolili starostov

Nové voľby do orgánov samosprávy obcí 13. júna 2015 v obci Dolná Trnávka v okrese Žiar nad Hronom. Na snímke pohľad na voličov a členov komisie vo volebnej miestnosti. Foto: TASR/Jana Vodnáková

V Banskobystrickom kraji sa volilo v obciach Dolná Trnávka, Valice, Hodejov a Želovce.

Dolná Trnávka 14. júna (TASR) - V štyroch obciach banskobystrického kraja v sobotu 13. júna obyvatelia opäť pristúpili k volebným urnám, aby si zvolili svojich nových starostov.

V Dolnej Trnávke v okrese Žiar nad Hronom si za starostku spomedzi dvoch kandidátov vybrali obyvatelia 37-ročnú projektovú manažérku Katarínu Lajčiaková (NEKA). Ako informoval predseda miestnej volebnej komisie (MVK) Ján Majerský, vo voľbách získala 128 hlasov, jej protikandidát 51-ročný dispečer Dušan Kopčan (NEKA) získal 77 hlasov.

Nového starostu si volili aj v obci Valice v okrese Rimavská Sobota. Spomedzi troch kandidátov získal najviac hlasov voličov Ján Ďuriška (NEKA). Ako uviedol predseda volebnej komisie Jaroslav Bartaloš, vo voľbách získal celkom 122 hlasov. Na zozname bolo zapísaných 208 oprávnených voličov.

V obci Hodejov v okrese Rimavská Sobota si spomedzi siedmich kandidátov za starostku zvolili Katarínu Jakabovú. Na voľbách sa v sobotu zúčastnilo 742 z celkového počtu 1091 voličov. Jakabová získala 384 hlasov. Informácie TASR poskytla zapisovateľka MVK Veronika Katyiová.

Starostu si volili aj v obci Želovce v okrese Veľký Krtíš. Najviac hlasov a to 361 získal Július Makó. Ako ďalej informovala zapisovateľka MVK Mária Jadroňová účasť vo voľbách bola 70 percent. Z celkového počtu 1091 oprávnených voličov, sa ich zúčastnilo 772 voličov.