Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

O takmer 20.000 eur sa uchádza 20 projektov aktivistov

Banská Štiavnica historické centrum Foto: TASR/Jozef Poliak

Toľko a v takej sume ich do termínu uzávierky prijala koordinačná rada. Ako informovala, v tematických oblastiach Aktívne občianstvo a komunitný rozvoj sa šesť projektov uchádza o 25.392 eur.

Banská Bystrica 23. marca (TASR) – O podporu z participatívneho rozpočtu pre Banskú Bystricu sa uchádza 20 projektov v celkovej sume vyše 82.000 eur. Toľko a v takej sume ich do termínu uzávierky prijala koordinačná rada.

Ako informovala, v tematických oblastiach Aktívne občianstvo a komunitný rozvoj sa šesť projektov uchádza o 25.392 eur, rovnaký počet projektov je aj v oblasti Šport a mládež, pričom tam je žiadaná podpora vo výške 24.538 eur. Nasleduje oblasť Zeleň v meste a verejné priestory s piatimi projektmi a Kultúra a história s troma.

Začiatkom mája 2015 budú návrhy zverejnené na webovej stránke mesta Banská Bystrica, aby sa s nimi mohla oboznámiť i verejnosť. Tá totiž rozhodne o prerozdelení celkovej sumy 19.343 eur na projekty na Druhom diskusnom fóre, ktoré sa uskutoční v máji na banskobystrickej radnici. Každý zástupca bude mať možnosť odprezentovať svoj projekt formou krátkej prezentácie.