Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Nové MsZ Krupiny bude mať ustanovujúcu schôdzu 8. decembra

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

V Krupine sa v nedávnych komunálnych voľbách stal primátorom už tretí raz po sebe Radoslav Vazan (SMER-SD), ktorý získal 1122 hlasov.

Krupina 25. novembra (TASR) - Ustanovujúca schôdza Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Krupine sa uskutoční 8. decembra. Pôvodne bolo zasadnutie plánované už na piatok 28. novembra, staronový primátor Radoslav Vazan však ochorel, a tak sa dátum o desať dní posunul.

Podľa prednostu Štefana Schnitzera ustanovujúca schôdza mala byť tak skoro preto, že nové zastupiteľstvo má už podľa plánu 10. decembra schvaľovať všeobecné záväzné nariadenie (VZN) o daniach na rok 2015. Navrhovaná výška miestnych daní by sa však mala meniť len o ročnú mieru inflácie. Schvaľovať by sa mal aj mestský rozpočet na rok 2015.

V Krupine sa v nedávnych komunálnych voľbách stal primátorom už tretí raz po sebe Radoslav Vazan (SMER-SD), ktorý získal 1122 hlasov. Druhý v poradí Radoslav Hecl (NEKA) dostal 645 voličských hlasov. Z 11 poslancov mestského zastupiteľstva obhájili svoj post siedmi. Namiesto Vazana, ktorý sa uchádzal aj o post poslanca, nastúpi do mestského parlamentu Marián Dado (NEKA).