Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na ceste medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou došlo k smrteľnej nehode

Na ceste medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou došlo v sobotu podvečer k smrteľnej dopravnej nehode. Foto: HaZZ

Po nehode zostala cesta v oboch smeroch uzavretá. Hasiči vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia.

Zvolen 11. januára (TASR) – Na ceste medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou došlo v sobotu podvečer k smrteľnej dopravnej nehode. Jedno z vozidiel skončilo po náraze mimo vozovky. Zasahovali aj leteckí záchranári.



"Na ceste 1/16 došlo k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, pri ktorej došlo k usmrteniu jednej osoby. Na mieste zasahuje šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na dvoch kusoch techniky," informoval TASR Ľuboš Michálik z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

"Na mieste sa nachádzala jedna vážne zranená osoba v bezvedomí. Leteckí záchranári v spolupráci s privolanou posádkou rýchlej lekárskej pomoci museli u 70-ročného vodiča zahájiť okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Napriek ich maximálnemu úsiliu sa pacienta nepodarilo zachrániť a svojim rozsiahlym zraneniam podľahol. Vrtuľník sa vrátil na základňu bez pacienta," uviedla večer hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.



Ako spresnila banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, nehoda sa stala medzi Lieskovcom a Zvolenskou Slatinou pri odbočke na Slatinku. Podľa doterajších zistení do auta vychádzajúceho na hlavnú cestu narazilo vozidlo idúce po ceste 1/16. Vodič, ktorý vychádzal na hlavnú, nehodu neprežil.

Po nehode zostala cesta v oboch smeroch uzavretá. Hasiči vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia.