Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

V múzeu vo Svätom Antone vystavia najkrajšie dovolenkové fotografie

Na snímke kaštieľ vo Svätom Antone. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Podľa organizátorov je už tradične vždy najviac súťažných fotografií v druhej kategórii Príroda a krajina.

Svätý Anton 11. novembra (TASR) - Takmer 50 súťažiacich z celého Slovenska sa prihlásilo do 18. ročníka súťaže o Najkrajšiu dovolenkovú fotografiu, ktorej výsledky vyhlásia vo štvrtok 19. novembra v Múzeu vo Svätom Antone.

Ako priblížila Mária Petrová z banskoštiavnického osvetového strediska, súťažilo sa v siedmich kategóriách. Hlavnú cenu, ale aj cenu nádeje odovzdajú v kategóriách Pamiatky UNESCO vo fotografii, Príroda a krajina, Múzeá - oživená minulosť, Dovolenka dýcha človečinou, Môj najkrajší prázdninový zážitok, Čiernobiela fotografia a Podoby vody.

"Už tradične je vždy najviac súťažných fotografií v druhej kategórii Príroda a krajina. Sme však radi, že sa už druhý rok prihlasujú aj do kategórie Môj najkrajší zážitok určenej pre deti," dodala Petrová. Súťažné fotografie posudzovala odborná porota. Najkrajšie budú v priestoroch múzea pre verejnosť vystavené až do konca tohto roka.

Organizátorom súťaže je BBSK Pohronské osvetové stredisko v Žiari nad Hronom - pracovisko Banská Štiavnica, Múzeum vo Svätom Antone a mesto Banská Štiavnica.