Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Ministerstvo dopravy finančne podporilo projekt cyklotrasy do Haliče

Erb mesta Lučenec Foto: Heraldický register

Lučenecké združenie Región Neogradiensis získalo z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja finančný príspevok na projektovú dokumentáciu cyklotrasy medzi Lučencom a obcou Halič.

Lučenec 10. januára (TASR) - Lučenecké združenie Región Neogradiensis získalo z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVaRR) SR finančný príspevok vo výške 27.064 eur na projektovú dokumentáciu cyklotrasy medzi Lučencom a obcou Halič.

"Touto správou tesne pred Vianocami potešilo ministerstvo nielen nás, ale veríme, že aj našich cyklistov," uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková.

Cyklotrasa má viesť po osi bývalej železničnej trate. Dlhá bude takmer deväť kilometrov. Na samotnú realizáciu bude mesto spolu so združením žiadať štát, prípadne eurofondy či iných donorov o nenávratné zdroje.

V minulých rokoch mesto Lučenec cez Región Neogradiensis realizovalo viacero cyklistických chodníkov na území Novohradu. Išlo napríklad o cyklistický chodník na trase Lučenec - Ipolytarnóc a tiež Lučenec - Poltár - Málinec. Samotná samospráva zrealizovala cyklotrasy na území mestského Lesoparku.