Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Tri staré autá mestského úradu v Krupine nahradia dve nové

Zima v Krupine. Foto: Andrej

Mestský úrad v Krupine chce kúpiť dve nové autá. Nahradia tak tri staré, viac ako desaťročné, na údržbu ktorých idú z roka na rok väčšie peniaze.

Krupina 13. februára (TASR) - Mestský úrad v Krupine chce kúpiť dve nové autá. Nahradia tak tri staré, viac ako desaťročné, na údržbu ktorých idú z roka na rok väčšie peniaze.

"Náklady na ich servis sú už viac ako tisíc eur ročne, v jednom prípade sme dokonca zaplatili 1800 eur," povedal TASR prednosta úradu Štefan Schnitzer. Niektoré vozidlá majú pri tom najazdených už viac ako 500.000 kilometrov a tak nastal čas na ich výmenu.

Jedno z aut má byť terénne, aby mohlo prepravovať napríklad aktivačných pracovníkov do neprístupnejších častí mesta. Druhé by malo byť malé, skriňové, vhodné aj na prepravu materiálu. "Budeme ich splácať s financovaním na tretiny po dobu troch rokov," pripomenul prednosta. Tri staré autá chcú následne ponúknuť na predaj za zvyškovú cenu.

Mestu aktuálne slúži päť osobných vozidiel. Okrem troch, ktoré by mali skončiť, je to ešte fabia mestských policajtov a honda, na ktorej jazdí aj krupinský primátor.