Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupinu čaká najvýznamnejšia investícia za 30 rokov

Primátor Krupiny Radoslav Vazan v priemyselnej zóne. Foto: Teraz.sk

Chceme začať s výstavbou celomestskej čistiarne odpadových vôd v hodnote viac ako 5,5 mil. eur z fondov Európskej únie, vysvetľuje krupinský primátor Radoslav Vazan.

Krupina 31. októbra (Teraz.sk) - V priemyselnej zóne Krupiny sa pripravuje najvýznamnejšia investícia mesta za posledných 30 rokov.

„Chceme začať s výstavbou celomestskej čistiarne odpadových vôd v hodnote viac ako 5,5 mil. eur z fondov Európskej únie,“ vysvetľuje krupinský primátor Radoslav Vazan.

Žiadateľom je Stredoslovenská vodárenská spoločnosť Banská Bystrica. „Tá bude stáť pod závodom spoločnosti WITTUR a dá prácu jednak pri výstavbe, ale aj pri prevádzkovaní samotnej čistiarne v budúcnosti,“ spresnil.

V priemyselnej zóne mesta sú už dnes etablované štyri fabriky, ktoré dávajú prácu približne 1300 zamestnancom. „Krupina je prirodzeným hospodárskym, ekonomickým centrom regiónu a môže sa pochváliť novými pracovnými miestami, ktoré vznikli aj v poslednom štvorročnom období,“ zhodnotil Vazan a vyzvihol firmy, ktoré v okresnom meste dávajú prácu mnohým stovkám ľudí z Krupiny či obcí okresu, ale aj spoza jeho hraníc.

„Výstavbu priemyselnej zóny sme začali v roku 2009, mesto investovalo finančné prostriedky cca 16 mil. Sk, z ministerstva hospodárstva sme získali financie na II. etapu infraštruktúry v priemyselnej zóne,“ priblížil. Ako dodal, vybudovali tiež prístupovú komunikácia s chodníkom, verejné osvetlenie, novú vetvu pripojenia na elektrickú sieť, vodovod, strednotlakový plynovod, teda kompletnú infraštruktúru.