Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Kremnickí poslanci si dnes schvaľovali odmeny

Mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Za účasť na zasadnutí MsZ dostanú približne toľko, čo ich predchodcovia v minulom volebnom období.

Kremnica 12. februára (TASR) - Kremnickí mestskí poslanci si dnes na rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) schvaľovali odmeny. Za účasť na zasadnutí MsZ dostanú približne toľko, čo ich predchodcovia v minulom volebnom období. Schválené úpravy vo výške odmien boli podľa primátora Alexandra Ferenčíka (NEKA) viac-menej formálne, keďže išlo iba o zaokrúhlenie súm.

"Suma za zastupiteľstvo a predzastupiteľstvo sa len zaokrúhlila. Doteraz to bolo niečo viac ako 49 eur a zaokrúhlilo sa to na 50 eur,"
vysvetlil poslanec Jaroslav Slašťan (NEKA) s tým, že podobne postupovali aj pri odmenách za účasť poslanca na zasadnutí komisie, ktorá bola doteraz 13,22 eura.

Kým v posledných rokoch sa poslanci na rokovaniach MsZ v Kremnici stretávali takmer každý mesiac, harmonogram na tento rok ráta so šiestimi termínmi riadnych zasadnutí. V konečnom dôsledku tak pravdepodobne mestskí poslanci zinkasujú za vykonávanie svojho mandátu menej ako ich predchodcovia.

V nových zásadách odmeňovania poslanci zohľadnili aj jednu špecifickú záležitosť. "Keďže jedna z poslankýň ide do predčasného dôchodku, bolo VZN o odmeňovaní modifikované aj tak, že poslancovi je umožnené vykonávať túto činnosť bez odmeny," vysvetlil Ferenčík.