Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Kremnickí poslanci prerozdelili posledné tohtoročné dotácie

Kremnica, archívna snímka. Foto: TASR Branislav Račko

Dotácie sa v meste rozdeľujú v troch termínoch. Prvým termínom, dokedy je možné zaslať žiadosti, je 28. február, druhým 31. máj a tretím 31. august.

Kremnica 17. októbra (TASR) - Kremnickí poslanci prerozdelili posledné tohtoročné dotácie v oblasti kultúry a športu. Celkovo dalo mesto Kremnica v roku 2018 na dotácie viac ako 33.780 eur. Pôvodne však bolo na dotácie určených viac prostriedkov. Kým v oblasti športu boli vyčerpané takmer všetky prostriedky vyčlenené na tento účel, v oblasti kultúry ostalo nevyčerpaných 1467 eur.

Jana Bieleschová z Mestského úradu v Kremnici priblížila, že vzhľadom na novembrové komunálne voľby a zmenu zastupiteľstva už mimoriadnu výzvu na udelenie dotácií mesto nevyhlási. "Je to výnimka, keďže idú voľby a už by ich nemal kto schváliť. Obyčajne sa totiž vyčerpajú všetky finančné prostriedky určené na dotácie," podotkla v tejto súvislosti. O dotácie tak budú môcť subjekty požiadať až v budúcom roku.

Dotácie sa v meste rozdeľujú v troch termínoch. Prvým termínom, dokedy je možné zaslať žiadosti, je 28. február, druhým 31. máj a tretím 31. august.

V poslednom kole dotácií mestskí poslanci pridelili v oblasti kultúry sumu 714 eur. Tieto finančné prostriedky si rozdelia Dychová hudba Minciar, občianske združenie (OZ) Slnko ľuďom a OZ Pes a mačka v ohrození. V oblasti športu udelili poslanci dotácie vo výške 2722 eur. Úspešnými žiadateľmi boli kolkársky oddiel TJ Kremnica, Mestský klub lyžiarov a Občianske združenie Skiklub Kremnica.