Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Premietaním filmov sa dnes v Kremnici začne ďalší ročník Big Air

Ilustračné foto, Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Big Air v meste je športovo-súťažná netradičná šou, ktorá sa odohráva v historickom centre mesta Kremnica.

Kremnica 6. februára (TASR) - Už dnes večer sa v Kremnici premietaním tých najlepších snowboardových a freeski filmov v rámci špeciálnej zimnej edície Festivalu adrenalínových filmov začne 8. ročník snowboard a freeski show STEFE Big Air v meste 2015.

Na podujatie sa v Kremnici pripravujú už niekoľko dní. Kým sneženie v posledných dňoch niektoré slovenské obce a mestá poriadne potrápilo, v Kremnici sa organizátori podujatia z bohatej snehovej nádielky tešia.

Ako za organizátorov uviedla Silvia Majerová, v spolupráci s Technickými službami mesta Kremnica a firmou Stavi Trans zvážajú kalamitný sneh zo všetkých častí mesta na Štefánikovo námestie, kde vzniká desať metrov vysoký mostík. "Účasť na pretekoch zatiaľ potvrdili slovenskí, českí, ale aj fínski jazdci, ktorí predvedú svoje špeciálne kúsky na kremnickom námestí už túto sobotu," podotkla Majerová.

Chýbať nebude ani afterparty, na ktorej sa predstavia napríklad Puding pani Elvisovej, DJ Shimo, vili:AM či reper Vec a Škrupo. "Vec, inak známy aj ako tatko hip hopu, toho už v živote nahral mnoho, no nahrávanie rádio spotu pre STEFE Big Air v meste 2015 bolo preňho určite najnáročnejším. Vec sa totiž rozhodol nahovoriť spot dole hlavou, čiže v polohe autentickej práve pre freestyle šialencov," dodala Majerová.

Big Air v meste je športovo-súťažná netradičná šou, ktorá sa odohráva v historickom centre mesta Kremnica. Snowboardisti a freestyloví lyžiari súťažia v skoku na mostíku. Big Air v meste však nie je len o súperení. Je to aj o strete energií jazdcov a divákov, úžasnej atmosfére mesta a taktiež o ľuďoch, ktorí akciu pomáhajú každoročne realizovať.