Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Klenovci sa auto prevrátilo do rieky Rimava

Ilustračné foto Foto: TASR

Pacientovi, ktorý nejavil známky života a bol podchladený, poskytla prvú pomoc okoloidúca kolegyňa - vodička z rýchlej lekárskej pomoci (RLP) Hnúšťa, ktorá bola v ten deň mimo služby.

Klenovec 14. decembra (TASR) – Tri posádky záchranárov zasahovali v piatok v obci Klenovec v Rimavskosobotskom okrese, kde sa na Ulici obrancov mieru prevrátilo do rieky Rimava osobné auto s päťčlennou posádkou. O udalosti informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

„Pacientovi, ktorý nejavil známky života a bol podchladený, poskytla prvú pomoc okoloidúca kolegyňa - vodička z rýchlej lekárskej pomoci (RLP) Hnúšťa, ktorá bola v ten deň mimo služby. Následne resuscitáciu po príchode prevzala posádka RLP Hnúšťa, ktorej sa po takmer hodine podarilo muža priviesť k životu a bol v stabilizovanom stave odovzdaný do Nemocnice v Rimavskej Sobote,“ priblížila Načiniaková.

Ďalšie dve osoby, u ktorých bolo podozrenie na poranenie chrbtice, boli podľa jej slov v opatere posádok rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) Kokava nad Rimavicou a RZP Tisovec. „Pacienti boli prevezení rovnako do rimavskosobotskej nemocnice. Dve osoby boli bez zranení,“ dodala hovorkyňa.

Podľa operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (OS HaZZ) v Banskej Bystrici na mieste zasahovali traja hasiči s jedným kusom techniky. „Príslušníci HaZZ zlikvidovali únik prevádzkových kvapalín pomocou sorpčných materiálov,“ konkretizovalo OS HaZZ.