Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Hodruša-Hámre: Štiavnický trail ponúkne dve nové trate

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po dvoch úspešných ročníkoch sa bude opäť konať v areáli lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v obci Hodruša-Hámre Štiavnický trail.

Hodruša-Hámre 7. apríla (TASR) - Nadšenci trailového behu sa môžu tešiť na ďalší ročník bežeckého podujatia, ktoré priblíži krásy štiavnického regiónu. Po dvoch úspešných ročníkoch sa bude opäť konať v areáli lyžiarskeho strediska Salamandra Resort v obci Hodruša-Hámre Štiavnický trail. Podujatie sa uskutoční v sobotu 13. apríla so štartom o 10.00 hodine.

"Keďže Štiavnický trail vzbudzuje záujem medzi širokou bežeckou komunitou a darí sa nám založiť dlhodobú tradíciu, každý rok náš beh spestrujeme. Aj tento rok máme pre účastníkov pripravené dve úplne nové trate, ktoré odhalia osobité zákutia Štiavnických vrchov," informoval za organizátorov Dušan Elko.

Prvý beh, označený ako Short run, má dĺžku 13 kilometrov a bežci v ňom nastúpajú 580 výškových metrov. Druhý beh, Long run, je 18,6- kilometrová trasa s celkovým prevýšením 760 metrov.

Okrem toho budú podľa Elka bežcom i ostatným záujemcom v spolupráci s lekármi zo žiarskej nemocnice merať tlak a glykémiu v krvi. "Okrem toho máme pre všetkých účastníkov pripravené občerstvenie a zaujímavé balíčky," dodal Elko.

Na tohtoročnom podujatí, ktoré je určené pre bežcov od 15 rokov, očakávajú podľa jeho slov viac ako 200 pretekárov a tešia sa na účasť bežcov nielen z celého Slovenska ale aj zo zahraničia.