Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V Hnúšti vznikne prvý kruhový objazd, nahradí najrušnejšiu križovatku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Začiatok výstavby je naplánovaný na budúci rok.

Hnúšťa 9. júna (TASR) – Prvý kruhový objazd v Hnúšti by mal byť postavený v priebehu budúceho roka. Nahradí križovatku č. 2/526, ktorá je v súčasnosti najrušnejším dopravným uzlom v meste a križujú sa tam cesty z Rimavskej Soboty, Tisovca, Klenovca a Revúcej, resp. Jelšavy.

Spomínaná križovatka je podľa slov primátora mesta Michala Bagačku dosť neprehľadná a stalo sa tam už niekoľko dopravných nehôd. „Požiadali sme preto SSC, aby sa ňou zaoberala. Prešlo už hodne rokov, ale krôčik po krôčiku sa dostávame k samotnej realizácii stavby. Pre Hnúšťu je nový kruhový objazd veľmi potrebný, pretože premávka je tam naozaj hustá,“ uviedol primátor. V tesnej blízkosti križovatky sa navyše nachádza aj obchodné centrum a premávka je preto ešte intenzívnejšia.

V súvislosti s plánovaným vybudovaním kruhovej križovatky mestskí poslanci na májovom zasadnutí schválili odpredaj niektorých priľahlých pozemkov Slovenskej správe ciest (SSC), ktorá bude investorom stavby. „SSC už podala žiadosť o vydanie stavebného povolenia, ale konanie bolo prerušené, pretože nemali vyriešené všetky pozemky, ktoré sa kruhového objazdu týkajú,“ vysvetlila na rokovaní prednostka Mestského úradu Hnúšťa Oľga Maciaková. Ako dodala, tieto pozemky mesto evidovalo ako prebytočné.

Po odsúhlasení ich predaja zo strany mesta by už výstavbe kruhového objazdu nemalo nič brániť. „V súvislosti s realizáciou tejto stavby neevidujeme žiadne problémy. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2016,“ informovala TASR hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.