Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Do 15. januára môžu Banskobystričania navrhnúť, kto má získať ocenenia

Na snímke pohľad z Hodinovej veže na hradný Barbakan na Námestí Š. Moysesa v Banskej Bystrici Foto: TASR/Branislav Račko

V roku 2014 si na udeľovaní Ceny mesta a Ceny primátora prevzalo ocenenia desať jednotlivcov a tri kolektívy.

Banská Bystrica 7. januára (TASR) – Banskobystrická verejnosť môže do 15. januára posielať návrhy na udelenie Ceny mesta a Ceny primátora, čo sú najvyššie ocenenia samosprávy, ktoré každoročne udeľuje mestské zastupiteľstvo a primátor mesta nominovaným za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Tiež za činnosť osôb, kolektívov a inštitúcií, ktoré sa významným spôsobom pričinili o hospodársky, kultúrny a športový rozvoj mesta, jeho propagáciu v zahraničí, alebo za záchranu ľudských životov, majetku mesta a jeho občanov.

V roku 2014 si ocenenia prevzalo desať jednotlivcov a tri kolektívy.

"Každoročne býva mozaika držiteľov ocenení rôznorodá. Tvoria ju ľudia, ktorí zviditeľnili mesto pod Urpínom a svojimi celoživotnými aktivitami sú inšpiráciou pre ostatných obyvateľov Banskej Bystrice v najrozličnejších oblastiach spoločenského života. Cena mesta sa udeľuje pri príležitosti významných jubileí a výročí nominantom s trvalým pobytom v Slovenskej republike. O jej udelení rozhodujú poslanci mestského zastupiteľstva. Nositeľom Ceny primátora sa zasa môže stať každý, kto sa svojou prácou a celoživotným pôsobením zaslúžil o šírenie dobrého mena mesta. Kandidátov z predložených návrhov vyberá primátor," pripomenula dnes hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.