Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Banskobystrický kraj

Ďalšia banskobystrická škôlka je už v rukách stavebníka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Projekt rekonštrukcie sa zameria na zateplenie objektu, výmenu okien, dverí, osvetlenia, komplexnú obnovu vykurovacieho systému, ako aj systému distribúcie teplej vody.

Banská Bystrica 2. novembra (TASR) - Napriek počiatočným problémom s vysúťaženým dodávateľom stavebných prác, začína mesto pod Urpínom v týchto dňoch s rekonštrukciou 30-ročnej Materskej školy (MŠ) Radvanská 28. Vďaka získaným nenávratným finančným prostriedkom (NFP) z Operačného programu Kvalita životného prostredia, investuje banskobystrická samospráva do jej komplexnej obnovy po verejnom obstarávaní zhruba 876.500 eur. Ďalších 100.000 eur pôjde z mestského rozpočtu na skvalitnenie a opravy vnútorných priestorov. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

Zastaranú MŠ na sídlisku Radvaň tvoria štyri pavilóny so spojovacími chodbami a navštevuje ju asi 130 detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.

"Som rád, že po komplikovanom výbere stavebníka v procese verejného obstarávania, môžeme začať s rekonštrukciou MŠ. Začiatkom týždňa sme ju odovzdali do rúk zhotoviteľa. Čoskoro začneme so sťahovaním škôlkarov, ktorí nájdu dočasné útočisko v priestoroch MŠ Radvanská 26 a MŠ Tulská 25," konštatoval primátor Ján Nosko.

Projekt rekonštrukcie tejto škôlky sa zameria na zateplenie objektu, výmenu okien, dverí, osvetlenia, komplexnú obnovu vykurovacieho systému, ako aj systému distribúcie teplej vody či inštaláciu inteligentného systému núteného vetrania. Uzatvorením terasy vznikne nový vnútorný priestor. Počíta sa tiež s vybudovaním bezbariérových vstupov do pavilónov s ochranným zábradlím či zabudovaním vonkajších žalúzií zabraňujúcich ochladzovaniu a prehrievaniu priestorov.

"Podľa harmonogramu začne stavebník v priebehu novembra s obnovou vnútorných priestorov. Vonkajšie stavebné práce bude realizovať v jarných mesiacoch v budúcom roku. Zrealizovaním projektu prispejeme k zlepšeniu energetickej hospodárnosti MŠ a znížime náklady na jej prevádzku. Ušetrené financie budeme môcť investovať do ďalšieho rozvoja škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta," doplnil Nosko.

Spolu s MŠ Tatranská a MŠ Na Lúčkach radvanská MŠ tvorí trojicu škôlok, na ktoré mesto získalo v závere minulého roka NFP vo výške viac ako 3.000.000 eur. V týchto dňoch mesto do predčasného užívania uviedlo MŠ Na Lúčkach, do ktorej sa škôlkari vrátia 6. novembra.