Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskoštiavnická primátorka obhájila svoj post

Erb mesta Banská Štiavnica Foto: Heraldický register

Svoje miesto súčasnej primátorky si obhájila v súboji troch kandidátov.

Banská Štiavnica 16. novembra (TASR) - Tak ako pred štyrmi rokmi aj v sobotňajších voľbách obyvatelia Banskej Štiavnice rozhodli, že ich mesto nasledujúce obdobie povedie Nadežda Babiaková (Smer-SD). Svoje miesto súčasnej primátorky si obhájila v súboji troch kandidátov.

"Som vďačná ľuďom. Považujem to za vyjadrenie dôvery aj ocenenie práce," reagovala Babiaková s tým, že hneď v nasledujúcom období čaká nové vedenie mesta ustanovujúce slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva a príprava rozpočtu mesta na rok 2015.

Trinásťčlenné zastupiteľstvo budú tvoriť dvaja nezávislí poslanci - Pavel Bačík a Dušan Lukačko. Siedmi nominanti koalície KDH, MOST-HÍD, NOVA, OKS, SDKÚ-DS - Juraj Čabák, Karol Palášthy, Renáta Antalová, Mikuláš Pál, Ján Kružlic, Helena Koťová a Dušan Beránek. Ďalej Ľubomír Barák (SNS) a traja nominanti Smer-SD Ivan Beňo, Marian Zimmermann a Ján Čamaj.

"Myslím, že komunálna politika je iná ako veľká politika. Treba hľadať spoločné riešenia, aby sa veci zlepšovali v prospech ľudí," dodala Babiaková s tým, že si dá dokopy všetky volebné programy zvolených poslancov, aby našli spoločný prienik a aby sa veci, ktoré sú v prospech Banskej Štiavnice a jej obyvateľov aj realizovali.

Volebná účasť bola v Banskej Štiavnici 45,08 percenta.