Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Štiavnici dvojica páchateľov okradla a zbila 53-ročného muža

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

"Páchatelia pristúpili k 53-ročnému Jánovi, ktorý tlačil kočík s odpadkami a pod hrozbou násilia pýtali od neho cigarety," uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Banská Štiavnica 22. januára (TASR) - Zo zločinu lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva obvinila polícia ženu a muža, ktorí v sobotu (17. 1.) v podvečerných hodinách v Banskej Štiavnici v časti zvanej Šobov okradli 53-ročného muža.

"Páchatelia pristúpili k 53-ročnému Jánovi, ktorý tlačil kočík s odpadkami a pod hrozbou násilia pýtali od neho cigarety. Poškodený im ich nechcel dať, a tak ho jeden z dvojice (21-ročný Alexander) udrel päsťou do tváre, následne mu prevrátil kočík, z ktorého sa obsah vysypal," informovala Petra Kováčiková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedla spolupáchateľka, 40-ročná Beáta, chytila poškodeného za golier, mykala s ním, pýtala od neho cigaretu, a keď to odmietol, hodila ho na zem, kde ho obaja kopali do brucha. Potom žena poškodeného udrela palicou do hlavy. Jej spolupáchateľ prehľadal obsah kočíka, zobral z neho chlieb, salámu, peňaženku, v ktorej mal poškodený asi 35 eur, a z ucha mu pri útoku strhli náušnicu.

"Poškodený utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť, a krádežou mu vznikla škoda najmenej 35 eur," dodala s tým, že obvinení boli umiestnení do cely predbežného zadržania a bol podaný podnet na ich väzobné stíhanie.