Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Výmena primátorov Bystrice bude 12. decembra, J. Nosko sa ujme funkcie

Ján Nosko Foto: TASR

Jeho prioritou je rozpočet na budúci rok, ktorý Banská Bystrica nemá, a preto už po štvrtý raz za sebou začne nový rok v rozpočtovom provizóriu.

Banská Bystrica 21. novembra - Dosluhujúci primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola skončí vo svojej funkcii 12. decembra. Na tento deň totiž sám zvolal ustanovujúce mestské zastupiteľstvo (MsZ), ktoré sa bude konať v historickej Radnici na Námestí SNP o 16.00 h.

Ako poznamenala tlačová tajomníčka kancelárie primátora Barbora Winterová, primátor Gogola vyhlásil ustanovujúce MsZ v zmysle zákona, do 30 kalendárnych dní odo dňa konania volieb. Funkcie sa 12. decembra popoludní ujme nový primátor Ján Nosko, ktorý v komunálnych voľbách s výraznou prevahou hlasov porazil terajšieho prvého muža mesta Gogolu. Slávnostný sľub zloží aj 31 nových poslancov MsZ.

Nosko po nástupe do úradu plánuje hneď v prvých dňoch stretnúť sa so zamestnancami. "Musia vedieť, kto prišiel medzi nich a akú mám predstavu o fungovaní úradu. Myslím si, že je tam veľa šikovných ľudí, ktorí si musia osvojiť myšlienku, kam sa má mesto uberať," uviedol pre TASR.

Jeho prioritou je rozpočet na budúci rok, ktorý mesto nemá, a preto už po štvrtý raz za sebou začne nový rok v rozpočtovom provizóriu. Chce sa sústrediť na prehodnotenie zmluvných vzťahov, ktoré sú nevýhodné pre mesto a aj na mestské spoločnosti, ktorých je veľa a treba ich reštrukturalizovať. Jeho prioritou je aj nový územný plán, ktorý je nevyhnutný z pohľadu príchodu nových investorov.