Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

V Rooseveltovej nemocnici vlani porodilo 36 mamičiek dvojčatá

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sme šťastní z každého dieťatka, ktoré sa narodí zdravé, dodáva banskobystrická nemocnica.

Banská Bystrica 13. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici sa vlani narodilo 1309 bábätiek, čo je oproti roku 2018 o 61 detí viac. Minulý rok prial rodičom, ktorí si želali chlapčeka, tých sa narodilo 666, dievčatiek o niečo menej. Informovala o tom v pondelok nemocnica na sociálnej sieti.

"Niektorým mamičkám sa podarilo priviesť na svet 'na jeden šup' rovno dve deti. Dvojčiat sa u nás narodilo o osem párov viac ako vlani, rovných 36. Dvakrát sme sa spolu s rodičmi dokonca tešili z trojčiat," uvádza Rooseveltova nemocnica.

Rodičia najčastejšie svojim ratolestiam dávali mená Adam, Michal, Peter, Matúš alebo Ema, Hana, Sofia či Ela.

Ako uvádza Rooseveltova nemocnica, službu sprevádzajúcej osoby využilo približne 70 percent rodičiek, keďže budúce mamičky sa cítili istejšie, keď ich počas pôrodu sprevádzal niekto blízky.

"Nie je podstatný počet, nie je dôležité pohlavie, ani meno. Sme šťastní z každého dieťatka, ktoré sa narodí zdravé. Tým, ktorým sa príchod na svet skomplikoval, sa snažíme pomôcť najlepšie, ako dokážeme. Všetkým rodičom želáme, aby si užili obrovské šťastie v podobe narodenia zdravého dieťatka," dodáva banskobystrická nemocnica.