Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Opitá žena havarovala na motorke, zranila seba aj spolujazdca

Pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia a rovnako aj jej 29-ročný spolujazdec z Lučenca. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Namerali jej 0,27 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 0,56 promile.

Lučenec 31. marca (TASR) - Polícia v Lučenci začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví po dopravnej nehode motocykla. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, mladá žena na motorke nemala vodičský preukaz a bola pod vplyvom alkoholu.

V nedeľu 30. marca o 13.45 hodine došlo v obci Holiša dopravná nehoda motocykla. Z jej zavinenia je podozrivá 23-ročná vodička motocykla Honda, bez evidenčných čísel. "Aj keď nie je držiteľkou vodičského preukazu, pod vplyvom alkoholu viedla motocykel v smere od Nitry nad Ipľom, kde pri prejazde ostrej ľavotočivej zákruty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, nezvládla vedenie a zišla z cesty vpravo. Tam narazila do svahu a následne do stromu. Pri dopravnej nehode vodička utrpela ťažké zranenia a rovnako aj jej 29-ročný spolujazdec z Lučenca. Obidvaja sa zo zranení budú liečiť viac ako 42 dní," informovala Faltániová.

U vodičky policajti na mieste dopravnej nehody pri dychovej skúške zistili požitie alkoholických nápojov. Namerali jej 0,27 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 0,56 promile. Na motocykli vznikla škoda odhadnutá na 300 eur.