Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Slovenskí politici sa tešia zo striebra Kuzminovej: Skvelá Nasťa

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na trati šprintu žien na 10 km počas XXIII. zimných olympijských hier 12. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR - Michal Svítok

S blahoželaniami Nasti Kuzminovej sa na sociálnej sieti roztrhlo vrece. Okrem fanúšikov vinšujú biatlonistke aj slovenskí politici.

Bratislava 12. februára (Teraz.sk) - V stíhacích pretekoch na ZOH v Pjongčangu vybojovala slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová na 10 km trati striebornú medailu. Medzi desiatky gratulantov sa pridali aj slovenskí politici. Teraz.sk prináša ich bezprostredné reakcie.

Slovensko má na olympiáde prvú medailu! Nasťa Kuzminová dnes predviedla famózny výkon a v stíhacích pretekoch sa prebojovala na druhé miesto. Napísal na sociálnej sieti prezident SR Andrej Kiska. "Bola to úžasná jazda. Veľká dráma. Miestami som radšej zatvoril oči, otočil som sa a veľmi som držal palce. Nasťa, bola si skvelá. Dala si všetkým najavo, že tvoje odhodlanie priniesť medailu len tak niečo nezlomí. Sme na teba hrdí!" dodal.



"Gratulujem fantastickej Nasti Kuzminovej k zisku striebornej medaily v biatlone. Jej fantastický posun z 13. na 2. miesto si zaslúži plný rešpekt. Tomuto sa hovorí prvotriedna reprezentácia!" uviedol na sociálnej sieti premiér Robert Fico.

"To, čo dnes predviedla Nasťa Kuzminová sa len ťažko opisuje slovami. Je v životnej forme, čo potvrdila už v pretekoch Svetového pohára," uviedol minister obrany Peter Gajdoš. "Dnes ju nezlomilo ani nepriaznivé počasie, ani sekundy navyše v trestných okruhoch. Jednoducho je to naša bojovníčka, sme na ňu hrdí a už teraz musíme začať rozmýšľať, čím ju po návrate prekvapíme. V mene celého ministerstva obrany jej srdečne blahoželám k ďalšiemu obrovskému úspechu v jej kariére," zablahoželal.



Ku gratulantom sa pridalo aj ministerstvo školstva. "Gratulujeme našej úspešnej olympioničke Nasti Kuzminovej, ktorá pre Slovensko vybojovala prvú olympijskú medailu na tohtoročných ZOH 2018 v Pjongčangu!" uviedlo.

"Tú výbornú správu som sa dozvedel až po skončení tlačovej besedy. Gratulujem Nasťa Kuzminová," uviedol podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

"Paráda, NASŤA DALA SI TO, si skvelá," reagovali na striebro Kuzminovej politici zo SNS.

Opozičný poslanec Boris Kollár sa tiež tešil z víťazstva Kuzminovej. "Gratulujeeeeeeeeeem. Krásne 2. miesto. Skvelá Nasťa nám privezie olympijskú medailu," napísal.

Kuzminovej blahoželali aj politici z SaS. "NASŤA JE STRIEBORNÁ! HURAAA!" napísali na Faceboooku.

Aj OĽaNO zablahoželalo k striebornej medaile. "NASŤA, SUPER! Anastasia Kuzminová priniesla Slovensku prvú medailu z olympiády v Pjongčangu - striebro v stíhacích pretekov v biatlone ;). Gratulujeme a veľká vďaka!"

"Nasťa Kuzminová aj Dominika Cibuľková nám dnes spravili veľkú radosť. Lebo sú skvelé športovkyne a proste, šikovné žienky," napísala na sociálnej sieti europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.