Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Vzrušujúci boj o striebro vyhrala Slovenka, píšu svetové médiá

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová sa raduje v cieli zo zisku striebornej medaily v stíhacích pretekoch žien na 10 km počas XXIII. zimných olympijských hier 12. februára 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. Foto: TASR/Michal Svítok

Prečítajte si reakcie svetových médií na výsledky pondelkového biatlonu žien.

Pjongčang 12. februára (TASR) - Reakcie zahraničných médií po stíhacích pretekoch biatlonistiek na ZOH v Pjongčangu, v ktorých si Slovenka Anastasia Kuzminová vybojovala striebro.


idnes.cz: "Spanilá jazda Kuzminovej sa zasekla na prvej stojke, Slovenka dvakrát chybovala. Naopak Dahlmeierová bola čistá a užívala si zlatý dojazd. Zo striebra sa po napínavom finiši raduje Kuzminová, ktorá zaznamenala v stíhačke najrýchlejší bežecký čas."



AP: "Nemecká biatlonistka Laura Dahlmeierová sa stala prvou dvojnásobnou víťazkou na ZOH 2018 v Pjongčangu. Po šprinte vyhrala aj stíhacie preteky. Záverečný dojazd absolvovala s vlajkou v ruke, ktorú si zobrala od fanúšika. Striebro brala Slovenka Anastasia Kuzminová, ktorá zdolala Francúzku Anais Bescondovú."



Reuters: "Dahlmeierová si udržala nervy v kvíliacom vetre a ako prvá žena vyhrala šprint a stíhačku na jednej olympiáde. Vo vzrušujúcom súboji o striebro zdolala Slovenka Anastasia Kuzminová Francúzku Anais Bescondovú."



BBC: "Kuzminová vyhrala šprint v Soči, v Pjongčangu však bola až 13. a tak v pondelok odštartovala s mankom 53,9 sekundy za Dahlmeierovou. Na konci tretieho kola ju síce predbehla, no dvomi chybami na strelnici dovolila svojej súperke vypracovať si nedostihnuteľný náskok."



sport.de: "Rozhodla tretia streľba. Kým Kuzminová dvakrát minula, Dahlmeierová bola stopercentná. Aj ďalšiu zvládla bez chyby, strelnicu opustila s veľkým úsmevom a posledný okruh tak bol už čistou radosťou."